Verschillende soorten labelprinters
Er zijn verschillende soorten en maten labelprinters. Op kantoor wordt vaak gebruikt gemaakt van desktopprinters, voor het grovere werk komt een industriële labelprinter van pas en als je vaak onderweg bent schaf je een mobiele labelprinter aan. Je bestelt bij ons labelprinters voor een scherpe prijs.
Wanneer je kiest voor een desktopprinter of bureaulabelprinter, kies je voor een apparaat dat een vast plekje krijgt op je bureau. Je sluit de printer aan op een PC, Mac of laptop. Deze variant is vaak een stuk groter dan de draagbare labelprinter en is alleen bruikbaar in combinatie met een computer of netsnoer. Een bureaulabelprinter werkt vaak met bredere labels en kan ook afbeeldingen en barcodes afdrukken. Handig voor in het logistieke centrum!
Heb je baat bij het printen van grotere volumes of afmetingen? Een industriële printer is het meest geschikt voor gebruik in zwaardere omgevingen. Een bureaulabelprinter kun je met behulp van een netwerkaansluiting met een UTP-kabel aansluiten op het netwerk. Op deze manier kun je de labelprinter delen met meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk, wat vooral erg handig is op kantoor. Met een Wi-Fi verbinding op het netwerk kun je draadloos printopdrachten versturen vanaf ieder apparaat dat is verbonden met het netwerk. Dat maakt de labelprinter (én jou) flexibel. Je kunt etiketten ophalen wanneer je wilt, vanuit een labelprinter die je waar dan ook plaatst.
Met een draagbare labelprinter/mobiele labelprinter kun je echt overal labels printen, omdat je deze printer overal mee naartoe kunt nemen. Gemakkelijk voor thuis of in het magazijn, zeker omdat je geen last hebt van snoertjes of afhankelijk bent van een computer. De draagbare labelprinter heeft een ingebouwd toetsenbord en werkt vaak op een accu en/of op batterijen. Sommigen werken met een app op je smartphone.
Grote of kleine printer?
Een kleinere printer heeft vaak minder capaciteit. Grotere printers gebruiken een rol met een kern van 76 mm, waardoor de rollen minder vaak moeten worden vervangen. De machine staat minder vaak stil en kan dus meer etiketten printen.
Printtechnieken
Er zijn verschillende soorten technieken om te printen, namelijk inkjet, thermisch transfer of direct thermisch. Het is erg belangrijk de verschillen te weten voordat je een labelprinter kiest. We leggen het verschil in technieken hieronder uit.
- Inkjet: met een inkjet labelprinter is het mogelijk om in kleur te printen. Hierdoor heb je meerdere mogelijkheden dan alleen zwart/wit. Een inkjetprinter bevat cartridges met vloeibare inkt die op het papier worden gedrukt. Met kleur onderscheid je jezelf en val je op met jouw label.
- Thermisch transfer: met een thermische transfer labelprinter wordt informatie vanaf een printlint op het etiket gedrukt. Tussen het label en de printkop zit het lint. Door middel van hitte wordt de inkt van het lint op het label aangebracht. Het voordeel van thermische overdracht is dat de print lang goed blijft. Het nadeel is wel dat je een apart printlint nodig hebt.
- Direct thermisch: een direct thermische labelprinter heeft alleen papier nodig. De inkt is verwerkt in het papier. De coating wordt door verwarming geactiveerd en daardoor ontstaat een zwarte afdruk. De afdrukken hebben een hoge kwaliteit, maar kunnen na een tijd vervagen.
GODEX labelprinters
GODEX printers zijn erg voordelig geprijsd en zorgen voor een totaalpakket. Naast goede kwaliteit labelprinters biedt Godex standaard uitgebreide gratis software en een garantieperiode van 3 jaar. De printers zijn standaard uitgerust met diverse opties, zoals USB en Ethernet. De GODEX printers kunnen alle standaardformaten etiketten aan en zijn geschikt voor printen van pakketlabels van GLS, DPD, PostNL en UPS. Met printers in verschillende klasses voor groot- of kleinverbruik bieden wij een compleet aanbod. Van kleine printers op het bureau tot industriële printers met een hogere capaciteit. Al zijn de Zebra printers de best verkochte labelprinters in de markt, de GODEX doet daar zeker niet voor onder.
Zebra labelprinters
Zebra is al jaren marktleider op het gebied van labelprinters. De printers zijn gebruiksvriendelijk, duurzaam en hebben een uitstekende kwaliteit. Zebra heeft 2 varianten printers, namelijk de direct thermal en thermal transfer. Bij een Zebra labelprinter geeft de letter D of T aan of het een thermisch transfer of een direct thermische printer is. De Zebra printers zijn compatible met alle ERP pakketten en verzendsoftware van alle pakketdiensten.
DYMO labelprinters
Een DYMO labelprinter is er in verschillende soorten en maten. We bieden een uitgebreid assortiment DYMO labelprinters aan voor verschillende toepassingen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen LabelWriter, LabelManager en LetraTag serie.
- LabelWriter: met de DYMO LabelWriter serie kun je adreslabels, barcodes, naambadges en magazijnlabels printen. Je creëert gemakkelijk eigen labels met de DYMO software, waarover ze allemaal beschikken.
- LabelManager: met de DYMO LabelManager serie typ je eenvoudig teksten op het toetsenbord, zoals bij een computer met landspecifieke indeling. Je maakt snel teksten met de gemakkelijke sneltoetsen voor tekstgrootte, vet, cursief, onderstreept en meer.
- LetraTag: met de DYMO LetraTag serie heb je geen PC meer nodig om labels te kunnen printen. Deze labelprinters zijn namelijk geschikt voor mobiel gebruik.
Checklijst voor het kiezen van de juiste labelprinters
- Hoe groot moeten labels zijn?
- Hoe lang moet het label leesbaar zijn?
- Hoe lang moet het label blijven plakken?
- Wat voor informatie komt er op het label?
Kies o.b.v. bovenstaande een label en selecteer een printer met de juiste printtechniek!
Lees minder